We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom geven we je hieronder meer informatie over onze opleidingsplekken tot specialist ouderengeneeskunde. Heb je nog meer vragen, neem dan gerust even contact met ons op!
Henri Dunantstraat 3
6419PB Heerlen
0900 777 4 777
servicebureau@sevagram.nl
Opleiding specialist ouderengeneeskunde
Sinds 2022 hebben wij officiële erkenning gekregen om specialisten ouderengeneeskunde op te leiden. Dit betekent dat we gelijktijdig vijf artsen kunnen opleiden tot specialist ouderengeneeskunde. Door deze ontwikkeling bereiden we ons voor op de toekomst en blijven we voortdurend op de hoogte van nieuwe kennis.
Een eigen opleidingsgroep voor specialisten ouderengeneeskunde in Zuid-Limburg
Hallo, wat fijn je hier te zien. Ben je een pas afgestudeerd basisarts? Of ben je alweer een aantal jaar werkzaam en zou je je nu graag willen specialiseren in de ouderengeneeskunde? Bij Sevagram onderzoeken we in ieder geval altijd samen met jou de mogelijkheden.
Wist je dat onze hele medische dienst sinds 2022 officieel specialisten ouderengeneeskunde mag opleiden? Zo kunnen we tegelijk 5 artsen tot specialist ouderengeneeskunde opleiden, om ons voor te bereiden op de toekomst én voortdurend met nieuwe kennis te worden gevoed. Wil jij meedenken over ons beleid, samenwerken én leren in onze multidisciplinaire teams en terecht komen in een organisatie waar veel nadruk ligt op opleiden? Lees dan meer over een specialisatie in Zuid-Limburg bij Sevagram.
Wat moet je nog meer weten over een opleidingsplek tot specialist ouderengeneeskunde bij Sevagram?
De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde is een voltijdstudie van drie jaar, inclusief stages. Als aios ouderengeneeskunde heb je vier dagen praktijk en één dag cursorisch onderwijs. Je doet op vier plekken praktijkervaring op: een verpleeghuis, GGZ-instelling, ziekenhuis en een keuzestage. In sommige gevallen kun je de opleiding in deeltijd volgen en kun je vrijstellingen krijgen op basis van je werkervaring en competenties. Als aios ouderengeneeskunde ben je in dienst bij de SBOH en val je binnen de CAO SBOH.
Afhankelijk van de leerdoelen van de opleiding en van de aios ouderengeneeskunde wordt in het eerste en derde jaar van de opleiding samen met de opleider gekeken welke locatie(s) van Sevagram het best passend zijn. Gedurende het tweede jaar ga je bij andere organisaties stagelopen (GGZ en ziekenhuis).
Als arts in opleiding word je begeleid door een opleider en/of een SO die deel uitmaakt van de opleidingsgroep. Zoals je hierboven al gelezen hebt, zijn al onze medewerkers van de medische dienst bevoegd om een specialist ouderengeneeskunde op te leiden.
Dat hangt af van het contract dat je met de opleiding afsluit. Een voltijd contract is 38 uur per week. Je hebt wekelijks een terugkomdag, de overige uren van je contract werk je in de praktijk.
Je sluit een contract af bij de SBOH en bent dus formeel niet in dienst van Sevagram. Klik hier om de CAO SBOH te bekijken. Je ontvangt dus ook een salaris is conform de CAO SBOH.
Aanmelden voor een opleidingsplek tot specialist ouderengeneeskunde?
Op de website van SOON staat precies uitgelegd hoe je kunt solliciteren naar een opleidingsplaats voor het specialisme ouderengeneeskunde: solliciteren opleidingsplaats. Als je solliciteert voor een opleidingsplaats in de periode van 15 februari tot 15 april, start je in september met de opleiding. Solliciteer je in de periode van 15 augustus tot 15 oktober, dan begin je op in maart met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. De opleiding aan Maastricht University start 1 keer per jaar in september.
Heb je nog vragen? Neem dan even contact op en stel ze gerust. Tot gauw?