Werken en leren

Interesse in een opleiding in de zorg?
Je bent van harte welkom bij Sevagram!

Welke opleidingen zijn mogelijk?
  Helpende Van Verzorgende
naar Verzorgende IG
Combiopleiding
Verzorgende IG en
Maatschappelijke zorg
Verpleegkundige HBO Duaal* HBO-verpleegkundige
Niveau 2 3 3 4 6 6
Duur** Circa 40-50 weken Circa. 1 jaar Circa 2,5-3 jaar Circa 2,5-4 jaar Circa  2 jaar Circa 3 jaar

* Instroom vanaf HBO-V leerjaar 3 of 4, ** Duur opleiding is een indicatie

Heb ik een vooropleiding nodig?

Zeker is het fijn als je een vooropleiding in de zorg hebt gehad. Maar daarnaast is het ook mogelijk om in te stromen met een heel ander diploma. Als je hart voor de zorg hebt, een flinke dosis drive, enthousiasme en bereid bent om tijd en energie te investeren in een opleiding, dan is veel mogelijk!

Ik ben in het verleden met een zorgopleiding gestart, maar heb deze niet afgerond.

Als je met een zorgopleiding gestart bent, maar deze niet hebt afgerond, dan willen wij jou zeker helpen om de opleiding alsnog af te kunnen ronden.  Solliciteer daarvoor via onderstaande link, geef duidelijk aan welk gedeelte je al gehad hebt en wat je nog moet behalen. Dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Waar ga ik mijn opleiding volgen?

De opleidingen bieden wij aan via Vista collega en Hogeschool Zuyd in Heerlen. 

Hoe gaat aanmelding voor een BBL-opleiding?

Als je een BBL opleiding wilt gaan doen, is het nodig dat je een opdrachtgever hebt die jou een BBL overeenkomst aanbiedt.  Bij Sevagram zijn regelmatig mogelijkheden om een BBL opleiding te gaan volgen.

Heb je interesse? Solliciteer dan via deze link. Een sollicitatiegesprek en het maken van een haalbaarheidstest zijn onderdeel van de procedure.

Blijf ik gedurende het hele opleidingstraject op één locatie werken?

Ga je de niveau 2 of niveau 6 opleiding doen, dan vindt deze op één locatie plaats.  

Ga je een niveau 3 of 4 opleiding doen, dan wissel je gedurende het opleidingstraject (afhankelijk van de duur van de opleiding) één  of twee keer van locatie.

We doen dit om jou zo breed mogelijk op te kunnen leiden in de zorg. 

Wie begeleidt mij gedurende de opleiding?

Op de afdeling waar je werkt word je begeleid door een werkbegeleider. Dit is een collega op jouw afdeling die getraind is in het begeleiden van studenten en minimaal hetzelfde niveau heeft waarvoor jij wordt opgeleid. Daarnaast is ook de praktijkopleider jouw aanspreekpunt voor overstijgende zaken.  

Wat voor een contract krijg ik?

Je krijgt een leerlingenovereenkomst voor de duur van de opleiding + drie maanden voor eventuele  vertraging die je kunt oplopen gedurende de opleiding. Ruim voor diplomering maken wij afspraken met jou over de locatie waar je aan de slag gaat als gediplomeerd zorgmedewerker.

Hoeveel moet ik minimaal werken?

Voor de niveau 2,3,4 opleiding bieden wij een 28-uur contract aan.

Voor niveau 6 bieden wij een 32-uur contract aan.

Wordt mijn lestijd vergoed?

Als je een opleiding gaat volgen, ga je doorgaans 8 uur per week naar school.

Je krijgt hiervan 50% vergoed. Dit betekent dat je 24 uur per week werkt op de afdeling en 4 uur betaald naar school gaat.  Totale belasting (school en werken) is dan 32 uur.

Wat wordt mijn salaris?

Je ontvangt een leerlingensalaris, conform cao VVT.

Wie betaalt college- en boekengeld?

Sevagram betaalt jouw college- en boekengeld.

Collegegeld wordt rechtstreeks door Sevagram aan de onderwijsinstelling betaald. Om boeken te kunnen bestellen ontvang je van ons een code. Hiermee  kun je zelf de boeken bestellen, worden ze bij jou thuis afgeleverd en gaat de factuur rechtstreeks naar Sevagram.

Enkel persoonlijke licenties (digitaal) vragen wij je voor te schieten, maar deze kun je vervolgens declareren bij Sevagram (jaarlijks € 50 - € 100,-).

Wat gebeurt er als ik tussentijds stop met de opleiding of tijdens of binnen twee jaar overstap naar een andere werkgever?

Als je de overstap maakt naar een andere werkgever, dan vinden wij dat uiteraard heel jammer, maar zullen wij daar ook alle begrip voor hebben. Stop je met de opleiding of verlaat je Sevagram binnen twee jaar na diplomering, dan hanteren wij een terugbetalingsregeling.

Ik wil graag solliciteren

Solliciteren kun je doen door jouw CV en motivatiebrief op te sturen via deze link.

Heb je een vraag over welke trainingen, bijscholingen of opleidingen dan ook? Wij denken graag met je mee!

Stage

Welke stagemogelijkheden zijn er?

Sevagram biedt de volgende stagemogelijkheden aan:

MBO: Zorghulp, Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG, Verpleegkunde, MMZ, Bedrijfsadministratie, Administratie en Secretarieel, Techniek en ICT, Facilitaire Dienstverlening
HBO: Verpleegkunde, Social Work, Creatieve therapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Facility Management, Communicatie en People & Business Management
WO: Geestelijke Gezondheidskunde, Psychologie en Geneeskunde

De stages voor MBO en HBO lopen via onze contacten met de diverse opleidingen in de regio. De stage wordt direct via hun coördinatoren geregeld. Alle MBO stageplekken in Sevagram zijn erkend door kenniscentra die zich bezig houden met betreffende beroepskwalificaties en werkprocessen op dat gebied. Sevagram is een erkend leerbedrijf door SBB, ECABO, Kenwerk en Kenteq.

Verder zijn er mogelijkheden voor werkervaring en beroepsoriënterende stages voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en Arbeidsmarkt Kwalificerend Assistent (AKA)

Wat biedt Sevagram?

Jaarlijks biedt Sevagram aan honderden studenten een stageplek. Dit binnen erkende stageplaatsen, waar begeleiding wordt geboden door gekwalificeerde werkbegeleiders en praktijkopleiders. Helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen worden opgeleid binnen leerafdelingen. Binnen een specifieke leerafdeling, het Zorg- en Innovatiecentrum (ZIC) is er extra aandacht voor onderzoek en innovatie binnen de gezondheidszorg.

Buiten de leerafdelingen kunnen er studenten stage lopen die speciale opleidingstrajecten volgen die minder tot hun recht komen binnen de structuur van een leerafdeling. Daarnaast zijn er opleidingsplaatsen voor de niet zorggerelateerde opleidingen.

We bieden, indien van toepassing, een stagevergoeding volgens de CAO-VVT.

Wat verwacht Sevagram van de student?

Van de student wordt verwacht dat deze bereid is om zijn beroepshouding te ontwikkelen conform de Planetree-visie die Sevagram omarmt. De student ontwikkelt zich tot een zelfdenkend en handelend mens en verwerft hierdoor een plaats in de maatschappij.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Op het in te vullen stageformulier BOL geeft de student aan naar welke stageplek de voorkeur uit gaat. De aanvraag voor een stage dient minimaal 2 maanden voor aanvang van de stage te worden ingediend.
Indien er vragen zijn kunt u een mail sturen naar het e-mailadres: stage@sevagram.nl