Stage

Sevagram biedt de volgende stagemogelijkheden aan:

  • MBO: Zorghulp, Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG, Verpleegkunde, MMZ, Bedrijfsadministratie, Administratie en Secretarieel, Techniek en ICT, Facilitaire Dienstverlening
  • HBO: Verpleegkunde, Social Work, Creatieve therapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Facility Management, Communicatie en People & Business Management
  • WO: Geestelijke Gezondheidskunde, Psychologie en Geneeskunde

De stages voor MBO en HBO lopen via onze contacten met de diverse opleidingen in de regio. De stage wordt direct via hun coördinatoren geregeld. Alle MBO stageplekken in Sevagram zijn erkend door kenniscentra die zich bezig houden met betreffende beroepskwalificaties en werkprocessen op dat gebied. Sevagram is een erkend leerbedrijf door SBB, ECABO, Kenwerk en Kenteq.

Verder zijn er mogelijkheden voor werkervaring en beroepsoriënterende stages voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en Arbeidsmarkt Kwalificerend Assistent (AKA).

Wat biedt Sevagram?

Jaarlijks biedt Sevagram aan honderden studenten een stageplek. Dit binnen erkende stageplaatsen, waar begeleiding wordt geboden door gekwalificeerde werkbegeleiders en praktijkopleiders. Helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen worden opgeleid binnen leerafdelingen. Binnen een specifieke leerafdeling, het Zorg- en Innovatiecentrum (ZIC) is er extra aandacht voor onderzoek en innovatie binnen de gezondheidszorg.

Buiten de leerafdelingen kunnen er studenten stage lopen die speciale opleidingstrajecten volgen die minder tot hun recht komen binnen de structuur van een leerafdeling. Daarnaast zijn er opleidingsplaatsen voor de niet zorggerelateerde opleidingen.

We bieden, indien van toepassing, een stagevergoeding volgens de CAO-VVT.

Wat verwacht Sevagram van de student ?

Van de student wordt verwacht dat deze bereid is om zijn beroepshouding te ontwikkelen conform de Planetree-visie die Sevagram omarmt. De student ontwikkelt zich tot een zelfdenkend en handelend mens en verwerft hierdoor een plaats in de maatschappij.

Aanmelden

Op het in te vullen stageformulier BOL geeft de student aan naar welke stageplek de voorkeur uit gaat. De aanvraag voor een stage dient minimaal 2 maanden voor aanvang van de stage te worden ingediend.

Indien er vragen zijn kunt u een mail sturen naar het e-mailadres: stage@sevagram.nl

Meer informatie

– Informatieboekje voor studenten
Brochure Gedragscode
Brochure ZIC Sevagram
Flyer ZWL stage Valkenburg
Flyer ZWL stage Heerlen-Vaals