Nieuws

Vakantiewerk bij Sevagram: altijd een dankbare job! 

Dat werken in de zorg ontzettend leuk is, bewijst Sien wel. Sien wordt deze zomer 16 jaar en doet dan al voor het tweede achtereenvolgende jaar vakantiewerk bij Sevagram. “Volgend jaar doe ik het HAVO eindexamen aan de Vrije School Parkstad”, aldus Sien. “Daarna overweeg ik de HBO opleiding Verpleegkunde of Psychologie te gaan volgen. Deze keuze komt eigenlijk voort uit het vakantiewerk dat ik vorig jaar bij zorgcentrum Molenpark in Heerlen heb gedaan. Het is me zo goed bevallen dat ik me direct ook voor dit jaar heb opgegeven als vakantiewerker.”

Afwisselend en interessant

“Ik had nooit gedacht dat werken met ouderen zo leuk zou zijn, totdat ik het zelf in de praktijk heb ervaren”, vertelt Sien. “Mijn eerste indruk was dat het allemaal saai zou zijn, maar het tegendeel is waar. Ik heb vorig jaar zowel ochtend- als avonddiensten gedraaid en moet zeggen dat de tijd dagelijks bijna letterlijk omvloog. Er is altijd wel iets te doen. Zo heb ik mij als zorgondersteuner onder andere beziggehouden met het dekken van de ontbijttafels om alles daarna weer netjes op te ruimen. Tussendoor bediende ik de bewoners met siroopdrankjes en koffie. Bovendien heb ik voorraden aanvullen, maar waar ik de meeste voldoening uithaalde, waren de leuke gesprekken met de bewoners. Sommigen vertellen dan hun hele levensverhaal en zeker als je hun vertrouwen hebt gewonnen, nadat ze je al een paar keer hebben zien rondlopen en meehelpen.”

Absolute aanrader
“Of ik vakantiewerk bij Sevagram aan medeleerlingen en studenten zou aanbevelen?”, vraagt Sien. “Nou en of! Hoe fijn is het om ergens te werken waar je werkzaamheden worden gewaardeerd? Zowel van de behulpzame medewerkers, maar zeker ook van de lieve bewoners krijg je vaak leuke complimentjes. Het is prachtig om te zien dat je mensen vrolijk maakt met een gesprekje en het stukje aandacht dat ze verdienen. Ze leven dan helemaal op en daar doe je het uiteindelijk voor. Dat je met dit leuke gevarieerde werk dan ook nog eens een extra zakcent krijgt, is natuurlijk mooi meegenomen. Ik heb er helemaal zin in om in juli weer te kunnen beginnen!”, glimlacht Sien.

Interesse?
Wil jij je ook opgeven als vakantiewerker bij Sevagram? Bel óf app dan snel naar het recruitmentteam via 06-18353245.