“Ik ga elke dag met een grote glimlach naar huis”

Bert Kicken, Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-er)

Ik ben Bert Kicken. Ik ben vierenveertig jaar en ik werk ruim 20 jaar in de zorg. In de ‘90er jaren heb ik de opleiding tot Verzorgende gevolgd en in 1999 ben ik in de zorg gaan werken. Sinds twee maanden werk ik als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-er) op een PG afdeling van Dr. Ackenshuis van Sevagram in Gulpen.

Ik wilde als kind al ambulanceverpleegkundige worden, dus het zorgen voor een ander zat er al jong in. De overstap naar Sevagram bevalt me heel goed. Sevagram is een solide organisatie waar je als medewerker oprecht gewaardeerd wordt, zowel persoonlijk als professioneel. Mijn eerste werkdag begon met een introductiedag bij de Plataan in Heerlen. Hier kreeg ik op een informatieve en interactieve wijze uitleg over waar Sevagram inhoudelijk voor staat en welke ondersteunende diensten betrokken zijn bij Sevagram, zoals onder andere de afdeling HR, ondernemingsraad, cliëntenraad, etc. Ik kreeg er een goed gevoel bij en het maakte mij nieuwsgierig naar wat ik verder kon gaan verwachten binnen Sevagram.

Ik heb gekozen voor de warmte en het dorpse, gemoedelijke karakter van het Dr. Ackenshuis in Gulpen als mijn werkplek. Ik ben er direct in een warm bad terecht gekomen en voelde me vrijwel direct opgenomen in het team. Lieve collega’s die elkaar ondersteunen, aanvullen en versterken om samen te streven naar een doel. Het beste van jezelf geven voor goede en kwalitatief hoogstaande zorg aan onze bewoners. De zorg is goed georganiseerd en er heerst echt een huiselijke en gezellige sfeer. Dit merk je absoluut ook aan de vriendelijkheid en dankbaarheid bij de bewoners. Medische en ondersteunende disciplines zijn sterk vertegenwoordigd om de zorg zo compleet en volwaardig mogelijk te maken.

In mijn werk vind ik zoveel voldoening en waardering dat ik elke dag, aan het einde van mijn dienst, met een grote glimlach naar huis ga. Het feit dat je van waarde kunt zijn voor de kwetsbare ouderen in onze samenleving en samen met jouw collega’s kunt bijdragen aan een waardevolle en mooie oude dag van onze bewoners, daagt mij telkens opnieuw uit.

De mogelijkheden die Sevagram mij hierin biedt om mezelf te kunnen en te mogen zijn, waarbij dit ook gewaardeerd en gemotiveerd wordt, maken dat ik mij op mijn plek voel bij Sevagram. In de toekomst hoop ik mij verder te kunnen ontplooien en ontwikkelen binnen mijn werkplek en binnen Sevagram. Hiervoor zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden.
Werken bij Sevagram betekent voor mij: “werken met hart en ziel, gewaardeerd worden en gemotiveerd worden om de liefde voor mijn vak te mogen ervaren en vol trots en passie te kunnen uitdragen.”