Hoe ziet de dag van een planner er eigenlijk uit?

Kim de Jong, Planner

Ik ben Kim de Jong en sinds juli 2018 werkzaam als planner bij Sevagram.
Om een idee te krijgen van wat wij planners zoal op een dag doen, neem ik jullie graag mee in een dag op mijn locatie.

9.30 uur
Mijn werkdag begint en start met een klikmoment met de zorgmanagers van mijn locatie. We nemen het rooster door op niet ingevulde diensten en kijken vervolgens welke diensten de collega’s al zelf hebben kunnen oplossen en waar wij nog kunnen ondersteunen. Tevens kijken we naar de planning van de komende periode.

Hierna check ik mijn mailbox en handel de berichten af. Deze variëren van een wens doorgeven, een wijziging willen in het rooster, een vakantie aanvraag of een andere mutatie doorvoeren.

Wanneer ik alle mails heb afgehandeld (na een lang weekend heb ik soms tegen de 80 mails) ga ik even genieten van een kopje koffie. Daarna ga ik verder met het rooster. De basis is uitgerold, maar zoals overal zijn er  ziekmeldingen of vakantie aanvragen waardoor er diensten opnieuw ingevuld dienen te worden. Dit is vaak letterlijk puzzelen!

11.00 uur
Mijn inloopspreekuur start. Medewerkers kunnen met hun vragen binnenlopen en ik help hen waar ik kan.

De manager loopt nog even binnen om te vertellen dat een medewerker helaas per direct langdurig uitvalt. Oei, dit heeft natuurlijk consequenties voor het gepubliceerde rooster.
De rest dus even aan de kant en me concentreren op het huidige rooster. Ik zoek contact met de collega’s van de betreffende afdeling om zelf de eerste dagen op te vangen. Daarna kijk ik verder naar de rest van de maand. Vele mailtjes, whatsappberichten en telefoontjes worden er gepleegd om dit te regelen.

In de middaguren staat ook een inloopspreekuur gepland.

16.00 uur
De tijd vliegt. Ik neem nog even de tijd om openstaande zaken af te handelen. Vervolgens noteer ik zaken die ik de volgende dag nog dien op te pakken.

17.00 uur
Ik ga moe, maar voldaan naar huis en verheug mij weer op de puzzels van morgen!