Fietsend en fluitend naar je werk én naar school

Max Berlijn

Na dertig jaar als pensioenadviseur gewerkt te hebben was bij mij de rek er wel een beetje uit. Een voortzetting van mijn carrière in de zorg was het eerste waar ik aan dacht. Op een feestje hoorde ik dat zij-instromers met de juiste competenties bij Sevagram van harte welkom zijn. Een open sollicitatie leidde meteen tot resultaat. Ik startte 1 februari jl. in zorgcentrum Dr. Ackenshuis in Gulpen. Een grote omschakeling; 30 jaar elke dag in een auto door heel Nederland reizen om contracten af te sluiten naar elke dag lichamelijk in touw zijn.

Mijn eerste weken zijn boven verwachting goed bevallen. Vooral de voldoening bevalt me erg, maar ook de medische zaken die zich aandienen. Wat mij het meeste aanspreekt is de dag (die soms niet zo leuk is en lang kan duren) voor cliënten leuker te maken. Het zijn mensen die een heel leven achter zich hebben, veel hebben meegemaakt en vaak zie je daar iets van terug, vaak op onverwachte momenten.

In maart begon ik daadwerkelijk met mijn BBL-opleiding Verzorgende IG (beroepsbegeleidende leerweg). Nu leer ik natuurlijk al veel in de praktijk. Collega’s betrekken mij ook bij situaties die zich doordien bij en rondom cliënten.